Ο Αρκτικός Ωκεανός κατέγραψε τον πιο θερμό Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων δεκαετιών στον Αρκτικό Ωκεανό, μια περιοχή που ορίζει τις κλιματολογικές συνθήκες του πλανήτη.

Οι θερμοκρασίες στον Αρκτικό Ωκεανό, μια περιοχή που έχει σημαντική επιρροή στον στις κλιματολογικές συνθήκες ολόκληρου του πλανήτη, ήταν πολύ πιο ζεστές τον περασμένο μήνα από τον μέσο όρο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Ο βορειοανατολικός Καναδάς και η Γροιλανδία κατέγραψαν θερμότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο για το Φεβρουάριο, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής της Ευρώπης Copernicus τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει αυτήν την υπερθέρμανση με ακραία καιρικά φαινόμενα αλλού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης ψυχρού αέρα που κατέλυσε τον Καναδά και τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ στα μέσα του περασμένου μήνα, προκαλώντας μια ενεργειακή κρίση στο Τέξας.

Αντίθετα, οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από τις κανονικές στη Σιβηρία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Φεβρουάριος ήταν 0,06 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο από το 1991 έως το 2020.

Η έκταση του θαλάσσιου πάγου ήταν κάτω από το μέσο όρο στις βόρειες και νότιες πολικές περιοχές κατά τη διάρκεια του μήνα, αναφέρει ο Κοπέρνικος. Η κάλυψη ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στον βορειοανατολικό Καναδά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ