Ο Γερμανός Oliver Gatzke στο τιμόνι της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Γερμανός Oliver Gatzke διορίστηκε σήμερα ως νέος Εκτελεστικός Διοικητικός Συμβούλος/Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ.

Η Ελληνική τράπεζα σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εμπειρία του νέου CEO αντανακλά τους στρατηγικούς στόχους της Τράπεζας: Να είναι, δηλαδή, ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες της στην Κύπρο και το εξωτερικό, διασφαλίζοντας επικερδή δανεισμό, βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου και των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας, καθώς και τη μετεξέλιξή της.

Διαθέτει διεθνή εμπειρία ως συνέταιρος σε εταιρεία Big Four (KPMG) και πιο πρόσφατα ως CFO/CTO γερμανική συστημική τράπεζα (Hamburg Commercial Bank ) όπου ηγήθηκε της πρώτης ιδιωτικοποίησης κρατικής τράπεζας στη Γερμανία σε συνεργασία με διεθνείς επενδυτές.

Διαθέτει τις ικανότητες, την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη για να ηγηθεί της επιχειρησιακής και ψηφιακής μεταμόρφωσης της Ελληνικής Τράπεζας.

Με πλούσια εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση και με πολύ καλή δικτύωση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Είναι σε θέση να συνεργαστεί με σημαντικούς παράγοντες και εμπλεκόμενα μέρη όπως οι διεθνείς επενδυτές αλλά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Προσωπικά στοιχεία: Γερμανός, 52 ετών, παντρεμένος με τρία παιδιά, διαμένει στο Αμβούργο και σύντομα θα μετακομίσει στην Κύπρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ