Το Brexit οδηγεί ελβετική τράπεζα να ενισχύσει την παρουσία της στην Κύπρο

Αναμένεται η λειτουργία των νέων γραφείων της Τράπεζας στην Κύπρο εντός του Φλεβάρη.

Το Brexit οδηγεί τον τραπεζικό όμιλο EFG International να ενισχύσει την παρουσία του στην Κύπρο.

 Η EFG International επεκτείνει την παρουσία της στην Κύπρο μετά τη λήψη κανονιστικών αδειών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySec) και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (CBC).

Ο τραπεζικός όμιλος με έδρα τη Ζυρίχη έχει παρουσία στο νησί τα τελευταία έξι χρόνια.

Ως συνέπεια του Brexit, η EFG αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Κύπρο, ανοίγοντας ένα γραφείο αντιπροσωπείας στη Λεμεσό ενώ αναμένεται να ανοίξει και κατάστημα στην Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του International Adviser τα δύο νέα υποστατικά του τραπεζικού ομίλου αναμένεται να λειτουργήσουν πλήρως στις αρχές Φεβρουαρίου 2021.

Υφιστάμενες σχέσεις

Τα γραφεία θα εποπτεύονται από τον Δημήτριο Πισιαρά, επικεφαλής των εργασιών της EFG Private Bank (UK) και πρόεδρο των νέων θυγατρικών.

Έχοντας συνεργαστεί με την EFG από το 2002, ο κ. Πισιαράς έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα υπεύθυνη για τις σχέσεις με πελάτες στην Κύπρο, η οποία θα υποστηριχθεί περαιτέρω από τα δύο νέα γραφεία.

Ο κινητήριος μοχλός της εν λόγω κίνησης είναι να αυξήσει περαιτέρω την «έκθεση της EFG σε αγορές με μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης», δήλωσε ο τραπεζικός όμιλος.

Απόφαση Brexit

Ο Richard Thomas, επικεφαλής της περιοχής EFG International, δήλωσε: «Το άνοιγμα των γραφείων μας στην Κύπρο θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τη διεθνή εμβέλεια και να διατηρήσουμε μεγαλύτερη εγγύτητα στην τοπική βάση πελατών μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. "

Είπε ότι «η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας μας επιτρέπει να παρέχουμε ολοκληρωμένες οικονομικές λύσεις και συμβουλές στους πελάτες μας στην Κύπρο».

«Ένας επιλεγμένος αριθμός λειτουργών επικεντρωμένων στις σχέσεις με τους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πιστοποιηθεί στην Κύπρο για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών για να διασφαλίσουν ότι η τεχνογνωσία μας συνεχίζει να οδηγεί την ανάπτυξη στην περιοχή».

Βραχυπρόθεσμη αντιπροσώπευση

Η ανακοίνωση έγινε μετά που η CySec ανακοίνωσε παράταση δύο μηνών για εταιρείες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το καθεστώς προσωρινών αδειών.

Το TPR δεν απαιτεί φυσική παρουσία στην Κύπρο για εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου όταν παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες αποκλειστικά σε επαγγελματίες πελάτες και άλλα εμπλεκόμενα μέρη που έχουν βάση στην Κύπρο.

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021, μετά την οποία οι υπηρεσίες πρέπει να σταματήσουν ή να υπάρξει περαιτέρω παρουσία στην Κύπρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ