Αύξηση κερδών για Morgan Stanley

Ενώ τα κέρδη των JPMorgan, Bank of America και Wells Fargo πλήγηκαν από τις επιπτώσεις της κρίσης

Αυξήθηκαν τα κέρδη της Morgan Stanley το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, καθώς οι χρηματιστηριακές συναλλαγές της αμερικανικής τράπεζας της Γουόλ Στριτ επωφελήθηκαν από την αστάθεια που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στις χρηματοοικονομικές αγορές.
 
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα την Τετάρτη επιβεβαίωσε επίσης ότι σχεδιάζει να προβεί φέτος σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που είναι κατά τρεις φορές μεγαλύτερο από το ποσό που ανακοίνωσαν οι αμερικανικές τράπεζες, λιανικής τραπεζικής.

 
Ενώ τα κέρδη των JPMorgan, Bank of America και Wells Fargo πλήγηκαν από τις επιπτώσεις της κρίσης, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Γουόλ Στριτ προέβη μόνο σε μικρές προβλέψεις για το επερχόμενο κύμα επισφαλών στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
 
Τα έσοδα της τράπεζας από τις πωλήσεις και τις συναλλαγές αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2020 στα 4,22 δισ. δολάρια από 3,19 δισ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 13,64 δισ. δολάρια, από 10,86 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από το τμήμα επενδυτικών τραπεζικών της εταιρείας αυξήθηκαν σε 2,30 δισ. δολάρια από 1,58 δισ. δολάρια.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζέιμς Γκόρμαν έχει, ωστόσο, λάβει μέτρα για να απομονώσει την τράπεζα από την εξάρτησή της από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και έχει προχωρήσει σε δύο μεγάλες εξαγορές, τις Eaton Vance και ETrade, για να ενισχύσει τη διαχείριση των επενδύσεών της.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ